Derma SR8 -arpihoito ja Color x -hoito

Vältä alueen kastelua niin kauan, kunnes rupi on kokonaan poistunut. Liian äkillinen altistus vedelle keskeyttää paranemisprosessin, joten olisi hyvä olla kastelematta aluetta kokonaan paranemisen aikana. Suojaa alue aina suihkussa ollessasi vedenkestävällä haavasidoksella. Älä turhaan hauduta hoitoaluetta sidoksen alla, eli poista haavasidos aina pesulla käynnin jälkeen. Älä missään tapauksessa käy saunassa tai uimahallissa paranemisaikana, ainakaan ensimmäiseen kuukauteen infektioriskin vuoksi! Arpeen ei saa myöskään kohdistua minkäänlaista hankausta, eikä rupea saa raapia pois. Liian äkkinäinen ruven lähtö raapimisen tai muun hankauksen vuoksi voi pahentaa lähtötilannetta kasvattamalla uuden, suuremman arven tilalle. Noudata siis tätä sääntöä huolella. Kun rupi on kokonaan lähtenyt, voit käydä pesulla normaalisti ja kastaa alueen. Voit halutessasi käyttää hoitamiseen ruven lähdön jälkeen bepanthenia tai muuta arpivoidetta, mutta voiteen käyttö ei ole välttämätöntä. Hoidon voi uusia alueesta ja hoitotarpeesta riippuen 2-3 kuukauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Saat tarkemmat ohjeet arpesi hoitotarpeesta Minnalta.

Color x hoito – ohjeet

Pidä iho kuivana viikon ajan, vähintään kuitenkin 2-3 päivää. Tämänkin jälkeen vain nopeat suihkut / kastelut ovat suositeltuja hoidetulle alueelle.

  • Älä käytä mitään kosmetiikkaa hoidetulla alueella niin kauan, kunnes alue on parantunut.
  • Vältä saunomista ja hikoilua noin 2 viikkoa hoidosta.
  • Suojaa käsitelty alue auringolta koko paranemisen ajan! Myös ruven putoamisen jälkeen iho on vaarassa palaa, joten käytä täsmätuotteena suojakerrointa +50 ja mieluiten vielä hattua/ aurinkolaseja.
  • Suosi ilmakylpyä, eli älä peitä aluetta sidoksilla.
  • Älä koskettele käsiteltyä aluetta turhaan! Alue on todella infektioaltis, joten rasvatessakin on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta.
  • Vältä vatsalla ja kyljellä nukkumista! Vaihda puhdas tyynyliina.
  • Älä missään tapauksessa myöskään nypi tai revi rupea arpeutumisriskin ja infektioriskin minimoimiseksi.
  • Alue voi punoittaa pitkään hoidon jälkeen aillä ihon melaniinintuotanto viivästyy. Hoidettu alue voi näyttää myös tummemmalta käsittelyn jälkeen, koska väriä nousee vielä ruven mukana pintaan.
  • Kun rupi on kokonaan tippunut, aloita alueen hoitava rasvaus 1-2 kertaa päivässä Color-x-hoitovoiteella.

Hoidon voi uusia 12 viikon välein. Mikäli toiveena on hankkia uudet pigmentoinnit, voidaan ne toteuttaa 6kk viimeisen käsittelykerran jälkeen.

Ole kärsivällinen ja huolellinen ja noudata annettuja ohjeita!

Ajanvaraus
045 166 8161
Avoinna sopimuksen mukaan


Studio Priima
Itäpellontie 49
20300 Turku

Tietosuoja
Maksu- ja toimitusehdot

Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Jäsen